lördag, april 10, 2010

Rostade tomater

Någon dag i veckan, minns inte vilken, hörde jag ett matlagningstips på radion. Istället för att använda ketchup eller andra färdiga tomatsåser, kan man lätt göra en egen och mycket godare variant. Man rostar några tomater tillsammans med lök och vitlök i ugnen ca 20 minuter. Sedan tillsätter man salt, peppar och olivolja och mixar det hela till en sås. Om man vill runda av smaken och ha en krämigare sås tillsätter man också en skvätt grädde.

Jag gjorde grädd-varianten när jag testade detta tips ikväll. Den rostade tomatsåsen fick bli tillbehör till en rätt med pasta och gröna bönor stekta tillsammans med bacon ("Speckbohnen" som man säger i Tyskland, där detta är ett vanligt inslag).

Innan jag lagade denna anrättning har jag bland annat räfsat i trädgården. Det är en avkopplande syssla som borde ordineras av läkare i stress-föebyggande syfte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar