tisdag, november 24, 2009

S.O.S

Jag valde förrätten Sill, Ost och Strömming (kallad S.O.S i menyn). Restaurangen 'Fem små hus' i gamla sta'n har mestadels klassiska svenska rätter. Jag kunde övertyga en av de två engelska gästerna att likt mig själv pröva ren till huvudrätt. Ingen av de tre amerikanska middagsgästerna skulle någonsin överväga en för dem så vedervärdig anrättning. Jag har fått samma reaktion av amerikaner tidigare. Att äta ren är för dem detsamma som att koka jultomten istället för julskinka, eller att låta Kalle Anka ta den fyllda kalkonens plats i ugnen på 'Thanks giving' (som de för övrigt har bråttom hem till, den inträffar alltid sista torsdagen i November - alltså i övermorgon).

Jag är just återkommen till hotellet efter en lång dag med många möten och en värdefull avrundning med lite mer frispråkigt utbyte i en mindre grupp under kvällens middag. Om en vecka träffar jag samma gruppering (och många fler) igen; då i samband med NIA (Nuclear Industry Association) årliga konferens i London.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar